OPROEP NAAR COÖPERATORS
Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op en/of klik hier
Vin du Pays de Herve werd geboren in 2017. Tot nu toe hebben ruim 900 medewerkers ruim 1.100.000 euro ingezameld. Met dit geld hebben we 8 hectare wijnstokken (40.000 wijnstokken) geplant en een wijnmakerij gebouwd. We hebben zojuist de eerste vier oogsten in onze geschiedenis voltooid. De jaargangen 2020 en 2021 zijn allemaal uitverkocht. Vind onze vintage 2022 en 2023 in onze SHOP op deze website.
Wij organiseren opleidingen.
Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op....
Hieronder vindt u de informatie die tijdens de vorige opleidingen werd verdeeld (enkel in het Frans):
- De keuze van percelen, druivensoorten en hoe u een perceel met wijnstokken installeert.
- Wijnbouw: de jaarlijkse cyclus van de wijnstok en de verschillende uit te voeren werken.
- Wijnbouw: de verschillende wijnbereidingstechnieken
- Veredeling en goede bewaaromstandigheden voor wijn
- Hoe te proeven: ontwikkel je neus en vind de woorden om het te zeggen
- Hoe creëer je een wijndomein en een assortiment wijnen?
- Schone productie: beredeneerde, biologische, biodynamische landbouw, enz.
-Biodiversiteit rond uw wijngaard ontwikkelen
- Combinaties van eten en wijn
- De Belgische markt van vandaag en toekomstige trends
Vin de Pays de Herve is een CVBASO = een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid met Sociaal Oogmerk. Zij heeft de ambitie om:
- een wijngaard van 10 ha in het Land van Herve te creëren
- een kwaliteitswijn te produceren in volle respect van het milieu (geen pesticiden) en alle belanghebbenden (klanten, werknemers, buren, onze kinderen en onze planeet)
- een wijnmakerij te bouwen, niet alleen een plek die essentieel is voor wijnbereiding, maar ook een plek voor vergaderingen en opleidingen
- de vele eetproducten die in het Pays de Herve geproduceerd worden met de wijn te vervolledigen
- mensen in de teelt- en voedselverwerkingstechnieken te scholen
- projecten, uitwisselingen of netwerken te ondersteunen (en soms initiëren) op het valk van sociaal leven, economie, cultuur, milieu, arbeidsintegratie of levenslang leren
- een lokale speler te worden in de ontwikkeling van de sociale economie en de milieubescherming.
De statuten van deze CVBASO zijn beschikbaar door HIER te klikken.
De goedkeuring van de Nationale Raad voor de Coöperatie werd op 16 oktober 2017 verleend en in het Belgisch Staatsblad op 24 oktober 2017 gepubliceerd : een exemplaar is beschikbaar door HIER te klikken.
Waarom een coöperatieve vereniging met goedkeuring bij de Nationale Raad voor de Coöperatie (NRC) en met Sociaal Oogmerk (SO)? Door HIER te klikken, stellen we een tabel voor met de verschillen tussen elke vorm van coöperatieve vereniging.
"Is er geen gelijkenis tussen dit project en de coöperatie "Vin de Liège" ? Jawel, natuurlijk ! Dat is dezelfde aanpak. Deze coöperatie is uiterst succesvol en "hoopt navolgers te doen ontstaan". Het is in hun visie geschreven.
Zijn we concurrenten? Neen, we zijn van mening dat er ruimte is voor andere wijnproducenten.
Vind hier onze NIEUWSBRIEF :
- NEWSLETTER 4 - November 2018
- NEWSLETTER 5 - February 2019
- NEWSLETTER 7 - December 2019
- NEWSLETTER 8 - February 2020
- NEWSLETTER 10 - October 2020
- Persbericht - September 2018
- Persbericht - september 2022
- Aanvraagformulier ADMINISTRATOR
En we zijn biologisch gecertificeerd, waarom?
Omdat we ermee instemmen transparant te zijn en gecontroleerd te worden door een externe certificeringsinstantie (Quality Partner).
Omdat we u een wijn willen aanbieden die de gezondheid respecteert van de werknemers, de consumenten die onze producten drinken en alle buren van onze boerderij.
Omdat we geloven dat duurzame wijnbouw de toekomst is.
Je kan onze certificatie terugvinden op: http://biocerti.be
Typ vervolgens de postcode "4850" (voor Montzen).
WAT DENKEN DE BETROKKENE GEMEENTEN EROVER?
Dhr. Marc Drouguet, waarnemende burgemeester van Herve, vult aan:
"Ik steun dit project omdat het burgers in staat stelt nauwer streekgebonden te worden. Het Land van Herve is in het verleden niet puur grasland geweest. Alle diversificatie is een verrijking voor ons."
Wat willen we voor het Pays de Herve? Laten we onze mening delen!
De GAL bracht burgers, verkozenen, ondernemers, landbouwers, managers, natuurliefhebbers, kunstenaars, fietsers, wandelaars... samen om samen de evolutie van het Land van Herve voor te stellen!
En dit is wat ze zeggen over ons initiatief:
"Met betrekking tot opkomende gewassen pleiten de deelnemers voor een lichte of middelmatige ontwikkeling. Sommigen willen de graslandlandbouw behouden. Anderen zijn over het algemeen voorstander van de ontwikkeling van opkomende gewassen, zolang het maar om voedselproductie gaat, zoals bijvoorbeeld wijnstokken en hop ( in tegenstelling tot miscanthus, dat wordt gekweekt om zijn vezels). Dit zou het mogelijk maken om de productie te diversifiëren en een gastronomische toeristische attractie te ontwikkelen. De consensus zou een gecontroleerde ontwikkeling van dit type gewas zijn, door te pleiten voor een beredeneerde en biologische landbouw waarvan de invloed beperkt blijft. op het grondgebied."