Mousserende wijn
Traditionele Methode - Crémant de Wallonie
Wijn die 12 maanden op latten heeft gerijpt
13% alcohol
100% Johanniter
Onze Johanniter komt van onze percelen Kinkenweg en Teberg, beide gelegen in Montzen.
Nadat we een stille wijn met 10,5% alcohol hebben gemaakt, stoppen we deze wijn in een zeer stevige fles (aangezien hij 10 bar druk moet kunnen weerstaan) door er 24 g aan toe te voegen. suiker per liter om gisting op de fles te veroorzaken. Hierdoor stijgt het alcoholniveau naar 12%. Let op (op de onderstaande foto) de capsule.
Cette photo a alors été re-dessinée par Gérard, un de nos coopérateurs et voici ce que cela donne :
Na een rijping van 12 maanden op latten maken we deze flessen zo klaar dat ze door een gyro-palet worden "geroerd". Door het zeven komt het bezinksel in de hals van de fles terecht.
Na het zeven vindt het degorgeren plaats: de hals wordt afgekoeld tot -30°C en het ijsblokje wordt uit de fles verwijderd (waarbij de droesem wordt meegenomen).
Deze “traditionele methode” wordt gedurende 12 maanden op latten geheven en wordt uitsluitend met Johanniter gemaakt.
Vrij lichtgouden kleur. Mooie neus vol frisheid, met tonen van citrus en verbena.
In de mond lichte, pittige en citroenachtige tonen, die hem de delicatesse en geur geven om van te genieten als aperitief of dessert.
Wij houden ons sulfietgehalte zo laag mogelijk. Als gevolg hiervan merkt u mogelijk een kleine verandering in de glans van de bel. Dit heeft op geen enkele wijze invloed op de kwaliteit van het product.
Om deze fles te illustreren zijn we begonnen met een foto van ARVIA (www.arvia.be). Dit is het stationscafé in Battice (rue Forges-les-Eaux). Onze gebruikelijke grafisch ontwerper (en medewerker) heeft deze afbeelding voor ons herwerkt en, na talloze retouches en aanpassingen, is dit het resultaat.